Ana içeriğe atla

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver]

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver] Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı Tıraş Bıçağı Marka          : Enchen [Xiaomi İşbirliği markası]  Model          :  BlackStone 3D elektrikli tıraş makinesi Malzeme.   :  Çelik Renk            :  siyah  Güç.             : 5 Watt Boyut           : 155 x 53mm / 6.10 " x 2.09" Net ağırlık   : 139g Paket içeriği: 1 x Xiaomi Enchen BlackStone 3D elektrikli tıraş makinesi 1 x USB Type-C şarj kablosu (1 metre ) 1 x Temizleme Fırçası Özellikler ve detaylar 【3D Bağımsız Hareketli Kesici Kafa】 Bu tıraş makinesinin sıradan çift kesici tıraş makinelerinden %33 daha fazla tıraş alanı sağlayan 3'lü bağımsız olarak hareket eden kesici başlık vardır.  Kesici kafa, farklı yüz hatlarına uyum sağlamak için pürüzsüz bir dokunuş ve elastik kaplamaya sahiptir. 【Ultra ince Çift Bıçaklı Kesici】 Bıçak ağ bıçakları, bıçak ağını ve yüz temas alanını büyük ölçüde artıran ve tıraş ver

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro fiyatları neden yüksek? Gelin buna hep beraber bakalım.


Xiaomi geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve 2020 yılına damga vuran Mi 10 ve Mi 10 Pro modellerinde yıllardır uygun fiyatlarla sunduğu Amiral Gemisi cihazlardan daha yüksek bir fiyat ile tanıttı. 

Tartışmasız olarak her iki cihaza da bakıldığında kullanılan donanımsal özellikler ve teknoloji en üst düzeyde.

Peki Xiaomi bu cihazları neden bu kadar ( önceki modellere göre ) yüksek bir fiyattan tanıttı ? Bu sorunun cevabına hep birlikte bakalım. 

Öncelikle bu donanıma sahip olan en uygun fiyatlı telefon olan Mi 10 ve Mi 10 Pro, eş değeri donanıma sahip olan diğer tüm markalardan %40 daha uygun bir fiyat sunmakla beraber;

Kullanılan kavisli ekranın maliyeti 90 USD, normal bir ekranın maliyeti 30 USD iken 3 kat yüksek bir maliyet yalnızca ekran kısmından geliyor.

İşlemci kısmına baktığımızda ise Snapdragon 865 işlemcinin fiyatı, Snapdragon 855'e göre tamı tamına 2 kat fazla. İçerisinde dahili 5G modem barındıran Snapdragon 865 işlemci maliyet kısmında 2 katlık bir ek masraf getirmiş durumda.

Yine cihazda kullanılan 108 MP kamera sensörünün maliyeti 50 USD, önceki kullanılan 48 MP IMX 586'da ise bu maliyet yalnızca 13 USD idi. Bu da kamre kısmında maliyetin 3 kattan fazla olduğunu gösteriyor.

Yine Depolama ve Bellek kısımlarında LPDDR5'in henüz çok yeni olamsı da önceki LPDDR4 belleklere göre 2 katlık bir ek maliyet getirmiş durumda. UFS 3.0 depolama birimi de UFS 2.1'e göre yaklaşık 2 kat daha pahalı. 

Tüm bu maliyet artışları göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık %65'lik bir ek maliyet söz konusu. 

Elbette xiaomi seri üretim ve ileri teknolojisi ile birim başına maliyeti yalnızca %5'lik kar ilkesi doğrultusunda minimize etmiş durumda. Yani bu donanıma sahip hiç bir cihazı Xiaomi fiyatına satın alamayacağız.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Mi Note 10 / CC9 Pro / Mi Note 10 Pro Endonezya Global Rom

Samsung Galaxy S5 Orjinal (Stock) Rom Yükleme Rehberi

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver]