Ana içeriğe atla

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver]

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver] Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı Tıraş Bıçağı Marka          : Enchen [Xiaomi İşbirliği markası]  Model          :  BlackStone 3D elektrikli tıraş makinesi Malzeme.   :  Çelik Renk            :  siyah  Güç.             : 5 Watt Boyut           : 155 x 53mm / 6.10 " x 2.09" Net ağırlık   : 139g Paket içeriği: 1 x Xiaomi Enchen BlackStone 3D elektrikli tıraş makinesi 1 x USB Type-C şarj kablosu (1 metre ) 1 x Temizleme Fırçası Özellikler ve detaylar 【3D Bağımsız Hareketli Kesici Kafa】 Bu tıraş makinesinin sıradan çift kesici tıraş makinelerinden %33 daha fazla tıraş alanı sağlayan 3'lü bağımsız olarak hareket eden kesici başlık vardır.  Kesici kafa, farklı yüz hatlarına uyum sağlamak için pürüzsüz bir dokunuş ve elastik kaplamaya sahiptir. 【Ultra ince Çift Bıçaklı Kesici】 Bıçak ağ bıçakları, bıçak ağını ve yüz temas alanını büyük ölçüde artıran ve tıraş ver

Corona Virüs ( Covid-19 ) Günlük Olarak Kullandığımız Malzemeler Üzerinde Ne Kadar Yaşıyor ?

  • Corona Virüsü, Nesnelerin Üzerinde Ne Kadar Hayatta Kalabiliyor?

Corona Virüsü, Günlük Hayatta Kullandığımız Nesneler, Eşyalar ve Çeşitli Materyaller Üzerinde Ne Kadar Süre Hayatta Kalabiliyor?

Bilim insanları, corona virüsünün günlük hayatta kullanılan çeşitli malzemeler üzerinde ve havada ne kadar süre tutunabildiğini araştırdı. Yapılan Araştırma, virüsün hangi yollarla yayılabildiğini ortaya koymayı amaçlıyor.

Hemen hepimizin en çok merak ettiği konulardan biri, kargo paketlerinin virüsün yayılımına elverişli olup olmadığı. Yapılan araştırma ise oldukça ürkütücü, zira corona virüsünün karton bir kargo kutusunda en az bir gün dayanabildiğini görüldü. 

Virüsün olduğu bir yüzeye dokunmak milyonlarca viral partikülü sadece birkaç saniye içinde elinize bulaştırabiliyor.

kargo kutuları

Diğer yandan Corona virüsünün en iyi tutunabildiği malzemelerin başında; paslanmaz çelik ve plastik olduğu gözlemlendi. Virüsün bu malzemeler üzerinde en az 3 gün hayatta kalabildiği görüldü. 

Ayrıca bakır üzerinde 4 saat, kapalı bir odadaki havada ise yaklaşık 3 saat hayatta kalabiliyor.

Virüsün tam olarak nasıl yayıldığını kesin olarak öğrenmek için ayrıntılı epidemiyolojik çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. 

Corona virüsünün pasif hale getirilmesinin oldukça kolay olduğu biliniyor. Sağlık yetkilileri, insanların ellerini sık sık yıkamasını ve yüzeyleri dezenfekte etmek için alkol bazlı temizleyiciler kullanmasını tavsiye ediyor. Alman araştırmacılar, bir yüzeyi temizledikten sonra 1 milyon viral partikülün 100'e düşürülebileceğini ve enfeksiyon riskini azaltabileceğini belirtiyor.

otobüs demirleri

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, corona virüsünü SARS ile karşılaştırdı ve iki mikrobun benzer süre boyunca dayanabildiğini tespit ettiler. SARS 2003'te bir salgına neden oldu, ancak bu kadar kolay yayılmadı. Bu da Covid-19'un yayılmasında farklı faktörlerin rol oynadığını gösteriyor.

Bu nedenler hala tam olarak anlaşılmasa da, araştırmacılar şu anda corona virüsünün sümük, tükürük ve dışkıda, sıcaklığa ve neme göre ne kadar süre dayanabildiğini bulmaya çalışıyor.

Hatırlayacağınız gibi 10 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yaptığı açıklama;


Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 4 bin 300’den fazla insanın ölümüne, 121 binden fazla insanın karantina altına alınmasına neden olan Corona virüsü Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’deki genel merkezde Corona virüsü (Covid-19) gündemiyle basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çin dışında vaka sayının 13 kat arttığını ifade eden Ghebreyesus Corona virüs için, kıta ve tüm dünya gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen “Pandemi” olarak nitelendirme kararını aldıklarını açıkladı.

Ghebreyesus ayrıca, pandemi ifadesinin dikkatsizce kullanılan bir kelime olmadığını belirterek yanlış kullanılması durumunda gereksiz korkuya, mücadelenin sonlanmasına yönelik haksız bir kabullenmeye yol açan bir kelime olduğunu söyledi.

Şu anda 114 ülkede 118 binden fazla vaka olduğunu ifade eden Ghebreyesus, 4 bin 291 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salgını 30 Ocak’ta “uluslararası boyutta halk sağlığı acil durumu” olarak sınıflandırmıştı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Mi Note 10 / CC9 Pro / Mi Note 10 Pro Endonezya Global Rom

Samsung Galaxy S5 Orjinal (Stock) Rom Yükleme Rehberi

Xiaomi Enchen BlackStone 3D Şarjlı 3 Bıçaklı Sakal Tıraş Makinesi [Electric Shaver]